Terugblik 2018: verandering als enige constante

We naderen het eind van het jaar. Traditioneel blikken we dan terug op wat het afgelopen jaar ons gebracht heeft en verwonderen we ons hoe veel er gebeurd is. Ook bij P-Direkt hebben we bepaald niet stil gezeten.

Mijn P-Direkt

We mogen 2018 gerust het jaar noemen van Mijn P-Direkt. Zijn we in 2016 al begonnen met de eerste initiatieven om de gebruiksvriendelijkheid van het P-Direktportaal en onze dienstverlening te verbeteren, het afgelopen jaar hebben we grote stappen gezet. Zo hebben wij dit najaar ons chatkanaal geïntroduceerd. Met vragen over inloggen of personeelsgesprekken kunt u nu ook eenvoudig via de chat communiceren met ons contactcenter. Door bij de vernieuwingen goed naar uw wensen te luisteren en gebruik te maken van eigentijdse technologie, regelt u uw personeelszaken steeds makkelijker en efficiënter.

Krachten bundelen

P-Direkt zoekt bij deze verbeterslag graag de samenwerking met andere partijen. In 2018 hebben wij dan ook 2 promovendi van de universiteit van Utrecht een duaal promotietraject aangeboden om zo de krachten te bundelen op het gebied van toekomstbestendige ICT. En voor de ontwikkelingen binnen de HR-keten hebben ECO&P en P-Direkt dit jaar de afspraak om samen op te trekken nog eens bestendigd.

Voor P-Direkt spreekt bovendien vanzelf dat we iedereen de ruimte willen bieden om deel te nemen aan het arbeidsproces. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bieden wij dan ook een zinvolle baan, een prachtige samenwerking die ook buiten de organisatie niet onopgemerkt bleef. De Rijksbrede Benchmarkt Groep nomineerde ons dit jaar voor de tweede keer op rij voor hun RBB Award, een prijs voor het beste en meest breed toepasbare maatschappelijke initiatief van een overheidsinstantie. Helaas grepen we net naast de prijs, maar niettemin was het een mooie waardering voor onze arbeidsparticipanten!

En verder..

.. Stond 2018 natuurlijk in het teken van de implementatie van de nieuwe privacywet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), bieden wij u sinds dit jaar inzicht in de consequenties bij veranderingen in de huidige werksituatie met onze nieuwe dienstverlening Financiële Analyse op Maat, hing u in groten getale onze wensboom vol goede suggesties tijdens de drukbezochte tweede Gebruikersmiddag dit voorjaar en nam P-Direkt na ruim 10 jaar afscheid van Ed Smit. Marije Westra volgde hem op als hoofd contactcenter.

Een nieuw jaar voor de boeg

En zo komt 2018 tot een einde. Een jaar vol veranderingen. "Verandering is de enige constante", zei de Griekse filosoof Heraclitus al. Ook in 2019 verwachten wij dan ook weer veel reuring. We trappen direct af op 1 januari met de aansluiting van de Eerste en Tweede Kamer der Staten-Generaal op de dienstverlening van P-Direkt. In de eerste helft van 2019 verwachten wij bovendien het project Mijn P-Direkt af te ronden en de P-Direkt app te updaten. Bent u nieuwsgierig wat er nog meer op de rol staat? Lees dan ons jaarplan 2019. En wilt u met ons meedenken en praten? Wij zien u graag op donderdag 23 mei 2019 tijdens onze derde Gebruikersdag! Zet ‘em vast in uw agenda!

Ik wens iedereen een voorspoedige jaarwisseling en een prachtig 2019, vol verandering.

Edgar Heijmans,

directeur P-Direkt