P-Direkt en Universiteit Utrecht werken samen aan toekomstbestendige ICT

Een impuls geven aan de vernieuwing van het ICT-landschap en het verder aanwakkeren van het enthousiasme voor vernieuwing binnen de organisatie. Met die achterliggende gedachte biedt P-Direkt 2 promovendi van de universiteit van Utrecht (UU) een duaal promotietraject aan.

ICT-HR

De promovendi werken samen met P-Direkt aan het ontwikkelen van ICT-toepassingen die de dienstverlening van P-Direkt verbeteren. Denk hierbij aan het genereren van automatische antwoorden op e-mail en chatbots. Zij doen dit gedurende 3 dagen in de week. De overige 2 dagen zijn zij bezig met hun promotietraject voor het departement Informatica van de UU.

Samenwerking geeft impuls aan vernieuwing

De samenwerking met onderwijs- en onderzoeksorganisaties biedt een interessante invalshoek. De dienstverlening van P-Direkt ligt op het snijvlak van HR en ICT, waarbij ICT een steeds belangrijkere rol krijgt. Door samen te werken zit je bovenop de vernieuwing in het vakgebied. Daarnaast maken de huidige technologische ontwikkelingen op het gebied van data en ICT samenwerken voor P-Direkt pure noodzaak.

Hoofd Dienstverleningssystemen Matthijs Keur hierover: "Jonge mensen, nieuwe ideeën, actuele kennis en verandervermogen zijn voor ieder team goed. Bij ons in het bijzonder, want vernieuwing is onvermijdelijk. In de toekomst wordt de technologie van ons HR-transactieportaal niet meer geleverd en onderhouden door de huidige leveranciers. Hierdoor zijn wij genoodzaakt slim en creatief te zijn. Onze praktijkervaring samen met de ‘beginners mind’ van masterstudenten en promovendi met hun actuele IT-kennis en inzichten vormen een uitstekende combinatie."

De samenwerking tussen P-Direkt en de UU sluit goed aan op het rijksbrede ICT-beleid. De samenwerking leidt tot het aannemen van jong en veelbelovend ICT-personeel en vergroot de bekendheid van het Rijk als goede en interessante ICT-werkgever binnen de doelgroep.

Mijn P-Direkt, zo geregeld!

Volg ons ook op LinkedIn!