P-Direkt maakt werk van MVO

P-Direkt maakt werk van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dat wij ons hier stevig voor inzetten wordt ook door de Rijksbrede Benchmark Groep opgemerkt. Niet voor niets waren we voor de tweede keer op rij genomineerd voor hun prestigieuze RBB award. Deze award is een prijs voor het beste en meest breed toepasbare maatschappelijke initiatief van een overheidsinstantie.

Het team op de RBB award

Vorig jaar stonden we in de finale met het creëren van werkgelegenheid op Bonaire, dit jaar voor participatie met p-dossiers. Hiermee bieden we mensen met een beperking en een afstand tot de arbeidsmarkt een zinvolle baan. Zo zijn ze onderdeel van werkend Nederland en voelen ze zich ook zo. Onder de titel ‘Etiketjes plak je op een fles’ hebben we deze zogenaamde best practice woensdag 26 september gepresenteerd op de RBB conferentie in Den Bosch.

P-Direkt Café

We hadden dit jaar een heus P-Direkt café ingericht op de conferentievloer. Hier konden we onze best practice toelichten, deelden we flyers uit, konden de medewerkers zelf over hun werk vertellen en gaven we flesjes water en sap weg die wél voorzien waren van onze eigen etiketjes. Het café was de hele dag gezellig druk.

onze presentatie

We wisten dat we het tegen stevige concurrenten moesten opnemen. Zowel Staatsbosbeheer als de Sociale Verzekeringsbank hadden kwalitatief goede inzendingen voor de award. Tijdens de finale mochten we in vijf minuten ons idee pitchen. Hoewel Gusta Stampraad en Ed Smit van P-Direkt en Lineke van Dieperbeek van de Belastingdienst onze praktijk met verve verdedigden grepen we net naast de eerste prijs. Deze ging naar de Praktijkleerplaats Jubbega van Staatsbosbeheer. We willen hen dan ook van harte feliciteren met hun overwinning. Wij hebben tijdens de conferentie ons initiatief goed onder de aandacht kunnen brengen. Voor ons is dat ook pure winst.