Wettelijke vakantie-uren uit 2021 vervallen op 1 januari 2023

Heb je in 2021 wettelijke vakantie-uren opgebouwd en deze uren nog niet opgenomen? Dan heb je tot 1 januari 2023 de tijd om dit nog te doen. Doe je dit niet? Dan vervallen deze vakantie-uren. Dit komt door de vervaltermijn voor de wettelijke vakantie-uren.

Vakantie-uren
Beeld: ©P-Direkt

Wettelijke vakantie-uren uit 2021 vervallen op 1 januari 2023

Vervaltermijn wettelijke vakantie-uren is 1 jaar
De vervaltermijn voor de wettelijke vakantie-uren is 1 jaar. Wettelijke vakantie-uren die je in 2021 hebt opgebouwd, vervallen op 1 januari 2023. Alleen bij uitzondering is het mogelijk om de vervaltermijn te verlengen. Bijvoorbeeld bij langdurige ziekte. Op de pagina ‘Vervaltermijnen vakantie-uren’ vind je meer informatie.

Vervaltermijn verlengen?
Wil je een verzoek indienen om de vervaltermijn van je vakantie-uren te verlengen? Neem dan contact op met je manager. Je manager kan de opdracht voor een verlenging van de termijn pas in 2023 aanvragen via P-Direktportaal > Manager > Vakantie > Uren besluit manager.

Waar zie ik mijn saldo vakantie-uren?
Je ziet het saldo wettelijke vakantie-uren in het P-Direktportaal. Ga naar ‘Verlof en werktijd’ en kies voor ‘Verlof registreren, verlofsaldo en teamkalender’ of ‘Jaaroverzicht verlof’.

Meer informatie
Op Rijksportaal Personeel vind je meer informatie over je vakantie-uren op de pagina ‘Wettelijke vakantierechten.