Informatie over PAS-regeling volgt vanaf 10 oktober 2022

In het Akkoord over CAO Rijk 2022-2024 zijn onder meer afspraken gemaakt over de wijziging van de PAS-regeling en de IKB-uren. De afspraken vind je in paragraaf 3.1 van het Akkoord over CAO Rijk 2022-2024.

Beeld: ©P-Direkt

Wanneer is meer informatie beschikbaar?

Begin oktober komt informatie beschikbaar op Rijksportaal over de wijziging van de PAS-regeling en de IKB-uren. Vanaf maandag 10 oktober kun je met vragen over de wijzigingen ook terecht bij het contactcenter van P-Direkt.

Ben je geboren voor 1978 en was je op 1 september 2022 in dienst? Dan ontvang je tussen 10 oktober en 20 oktober 2022 aanvullende informatie. Je krijgt een brief thuis en je ontvangt een mail op je werkmailadres. P-Direkt legt uit welke twee opties je hebt en hoe je voor 1 januari 2023 kunt aangeven voor welke optie je kiest.  Ben je in 1978 of later geboren dan ontvang je deze informatie niet. Je hoeft geen keuze te maken.

Wat is PAS?

De PAS-regeling is een afkorting voor de Regeling Partiële Arbeidsparticipatie Senioren. Met deze regeling kunnen medewerkers vanaf 58 jaar die de laatste 5 jaar onafgebroken rijksambtenaar zijn geweest, minder uren werken tegen inlevering van salaris en een deel van de IKB-uren.