Nieuwe verlofmodule P-Direktportaal brengt meer overzicht

Meer overzicht, minder klikken, duidelijkere informatie. Dat zijn enkele van de voordelen van de nieuwe verlofmodule van P-Direkt. Deze verlofmodule is vanaf 11 november 2021 zichtbaar in het P-Direktportaal. Zo kunnen alle rijksambtenaren en de medewerkers van de Rechterlijke Macht nog gemakkelijker hun verlof registreren of wijzigen. In dit bericht leest u wat dit voor u betekent.

Verlof in P-Direktportaal

U ziet meteen hoeveel verlof u heeft

De nieuwe verlofmodule biedt meer overzicht. U ziet meteen hoeveel verlof u nog heeft en hoeveel uren dit jaar vervallen. Daarnaast ziet u per verlofsoort uw verlofrecht. Ook ziet u tot en met welke datum deze uren geldig zijn.

Verlof registreren

In minder klikken verlof of bijzonder verlof registreren

Gaat u verlof registreren? Dan kiest u eerst voor verlof of bijzonder verlof. Kiest u voor verlof? Dan selecteer u eerst de periode en daarna het soort verlof. Bij het soort verlof staat vermeld hoeveel uren u van de verlofsoorten nog heeft. Ook ziet u meteen wanneer de uren vervallen. Registreert u bijzonder verlof? Dan selecteert u eerst het soort bijzonder verlof en daarna de periode.

Verlof registreren datum

Eenvoudig geregistreerd verlof wijzigen of verwijderen

Wilt u geregistreerd verlof wijzigen? Dat kan eenvoudig met het potloodje of het prullenbakje. Gaat het om geregistreerd verlof in het verleden dat u wilt wijzigen of verwijderen? Dan moet uw manager goedkeuring geven. De manager ontvangt hiervoor een taak in de takenlijst. U kunt hiervan de status volgen.

Verlofdata

Contactcenter ondersteunt bij digitale toegankelijkheid

Deze nieuwe verlofmodule voldoet nog niet aan de eisen van digitale toegankelijkheid. P-Direkt werkt hard aan een oplossing. Tot die tijd kunnen medewerkers van het contactcenter verlof registreren of wijzigen voor gebruikers die met schermlees- of spraaksoftware werken. Deze gebruikers zijn hierover met een e-mail ingelicht. Werkt u in roosterdienst? Dan regelt u uw verlofregistratie net zoals nu via uw planner.

Meer weten?

Voor meer informatie klikt u op de i-tjes in de nieuwe verlofmodule in het P-Direktportaal. De P-Direktapp wijzigt niet door de komst van de nieuwe verlofmodule.

Volg ons ook op LinkedIn, Twitter en ons YouTube-kanaal!