Verlof opnemen deze zomer? Zo zit het met uw vakantierechten

Heeft u plannen deze zomervakantie? Of wilt u juist voor het hoogseizoen nog even op pad? Misschien neemt u de komende periode voor het eerst dit jaar vakantie-uren op. Hoe zat het ook weer met uw vakantierechten? Laat ons uw geheugen opfrissen en download de P-Direkt app om altijd en overal uw verlof in te dienen. Toch nog vragen? U kunt met uw vragen over verlof nu ook contact met ons opnemen via de chatfunctie in het P-Direktportaal.

Hoe zat het ook weer met de verlof 'potjes'?

In het P-Direktportaal ziet u bij ‘Verlofsaldo’ uw wettelijke en bovenwettelijke vakantie-uren. Heeft u nog uren over van voorgaande jaren? Dan staan deze apart vermeld in het overzicht. U hoeft bij het registreren van vakantie-uren niet zelf te kiezen tussen de verschillende potjes. Het P-Direktportaal doet dit voor u door de uren af te schrijven die als eerste vervallen.

Hoe pas ik mijn geregistreerde vakantie-uren aan?

Heeft u vakantie-uren geregistreerd in het P-Direktportaal en deze toch niet opgenomen? Of heeft u een verkeerde datum ingevoerd? U kunt dit zelf aanpassen. Kies voor ‘Verlof en werktijd > Verlof registreren, verlofsaldo en teamkalender’. Klik op ‘Verlofoverzicht’ en kies de datum of periode die u wilt aanpassen. Kies daarna onderaan voor ‘Wijzigen’ of ‘Verwijderen’.

Past u vakantie-uren aan die in het verleden liggen? Dan moet uw manager dit goedkeuren.

Wilt u meer weten?

Aanvullende informatie over uw vakantierechten vindt u bij Informatie rijkspersoneel:

Registreer uw uren waar en wanneer u wilt met de P-Direkt app

Wist u dat u met de P-Direkt app altijd en overal uw verlof kunt indienen en uw verlofsaldo kunt inzien? Download de app in de App Store (Apple) of Google Play Store (Android).
In de instructie leest u hoe u de app op uw smartphone activeert.

Heeft u nog vragen?

U kunt uw vragen over verlof stellen via de chatfunctie in het P-Direktportaal. Dit kan op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur. Komt dit tijdstip niet uit, of spreekt u ons graag persoonlijk? U kunt ons natuurlijk ook bellen: we zijn op werkdagen bereikbaar van 08.00 uur tot 22.00 uur op telefoonnummer 088 - 020 08 00. Of stuur een e-mail naar contactcenter@p-direkt.nl.
Neem gerust contact op, wij helpen u graag.

Volg ons ook op LinkedIn!