U weet onze website steeds beter te vinden

Bijna drie jaar geleden hebben wij  onze website p-direkt.nl ingrijpend aangepast. Een goed moment voor een evaluatie. Afgelopen zomer hebben wij dan ook een gebruikersonderzoek gedaan. De resultaten daarvan hebben wij verwerkt en geanalyseerd. En wat blijkt? U weet de weg naar onze website steeds beter te vinden.

Altijd en overal toegang tot informatie Rijkspersoneel

Informatie over arbeidsvoorwaarden en rechtspositie bij de sector Rijk stond tot drie jaar geleden op het afgeschermde Rijksportaal Personeel, het rijksbrede intranet voor de ministeries. Terwijl u als gebruiker ook graag buiten uw zakelijke account, en buiten kantooruren, om toegang tot deze informatie wilde hebben. Dit was de belangrijkste reden om de website van P-Direkt op de schop te nemen. De meeste informatie van Rijksportaal Personeel kunt u sindsdien ook vinden op www.p-direkt.nl.

Kunt u het vinden?

Inmiddels heeft de website steeds meer bekendheid gekregen binnen het Rijk. Hierdoor is het belang van de website ook steeds meer toegenomen. Zo hadden we in augustus 2016 14.926 unieke bezoeken en in augustus van 2018 is dit aantal opgelopen naar 41.810. Dat is een toename van 280%! U weet ons dus steeds beter te vinden. Een mooi moment om te toetsen in hoeverre u tevreden bent met de indeling van de website en of u van mening bent dat de geboden informatie makkelijk vindbaar is.

Tussen juni en september 2018 konden bezoekers van onze website een korte enquête invullen met 7 vragen. Waar wij vooral benieuwd naar waren:

  • Wie zijn onze bezoekers?
  • Waarvoor komen ze op onze website?
  • Vinden zij gemakkelijk informatie?

Antwoorden

De enquête is ingevuld door 242 bezoekers. En het blijkt dat voornamelijk rijksambtenaren onze site bezoeken en dat zij vooral geïnteresseerd zijn in het tabblad ‘Informatie Rijkspersoneel’. Ruim 60% vindt gemakkelijk de informatie waar ze naar op zoek zijn, 40% geeft zelfs aan dat zij op de eerst bezochte pagina direct ‘beet’ hadden.


Wij zijn blij met het aantal respondenten. Het geeft ons waardevolle informatie die ons helpt om de website nog beter op uw wensen te laten aansluiten. Zodat u nog beter en sneller de informatie vindt waarnaar u op zoek bent.

Meer weten?

Bent u benieuwd naar de resultaten van de enquête? Een uitgebreide uitwerking leest u in het memo en de bijlage  aan het directieteam van P-Direkt.