P-Direkt betaalt aanvullende vergoeding woon-werkverkeer automatisch uit

Bent u rijksambtenaar en reist u met een eigen vervoermiddel naar uw werk? Als dit geregistreerd staat in het P-Direktportaal, kunt u als onderdeel van de IKAP-regeling in aanmerking komen voor een aanvullende vergoeding woon-werkverkeer.

In de maand november bepaalt P-Direkt de hoogte van de  aanvullende vergoeding woon-werkverkeer en betaalt deze in november automatisch uit aan rijksambtenaren die hier recht op hebben.

Woon-werkverkeer

Controleer uiterlijk 15 november 2016 of uw vergoeding woon-werkverkeer klopt

Controleer uiterlijk 15 november 2016 of uw vergoeding voor woon-werkverkeer klopt. U vindt uw vergoeding voor woon-werkverkeer op uw salarisstrook via het ‘P-Direktportaal > Direct starten > Salarisstrook en jaaropgave bekijken’.  Let op! U heeft alleen toegang tot het P-Direktportaal als u bent ingelogd op uw werkaccount.

Vergoeding aanvragen of wijzigen?

Krijgt u nog geen vergoeding voor woon-werkverkeer en wilt u deze aanvragen of klopt uw vergoeding niet? Dan kunt u de vergoeding aanvragen of wijzigen via het P-Direktportaal > Financiën > Woon-werkverkeer > Vaste vergoeding woon-werkverkeer.

Heeft u eerst afgezien van de automatische vergoeding over 2015, maar wilt u het toch ontvangen?

Vul het formulier dan opnieuw in. U zet dan een vinkje voor de zin, waarmee u aangeeft dat u aanspraak wilt maken op de automatische uitbetaling van de aanvullende vergoeding. U kunt dit tot en met 15 november 2016 doorgeven via het P-Direktportaal > Financiën > IKAP > IKAP aanvullende vergoeding woon-werkverkeer.

Let op! Als u uw aanvraag of wijziging na 15 november 2016 indient, kan dit invloed hebben op de hoogte van de automatisch uitbetaalde aanvullende vergoeding via IKAP. Een eventueel te veel ontvangen bedrag zal worden verrekend met uw salaris.

Meer informatie

Volg ons ook op LinkedIn.