Geen compensatie-uren bij langer dan 4 weken betaald bijzonder verlof - AANVULLING

In bijzondere situaties kunnen mensen bijzonder verlof ontvangen. Zij zijn dan niet op het werk,  verrichten geen werkzaamheden voor het werk en ontvangen wel hun salaris. Bijzonder verlof kan alleen toegekend worden in overleg met de leidinggevende.

Bijzonder verlof

Aanvulling (4 mei 2020)

Had u de afgelopen 4 weken (helemaal of voor een deel) bijzonder verlof? Dan stopt de opbouw van uw compensatie-uren vanaf 14 mei 2020. U moet hiervoor zelf uw rooster aanpassen in het P-Direktportaal. In het bericht hieronder leest u hoe u dat doet. Uw manager controleert of u dit doet.

Bijzonder verlof en compensatie-uren

Ontvangt u langer dan vier weken betaald bijzonder verlof? Dan stopt de opbouw van compensatie-uren. De opbouw van compensatie-uren stopt ook als u maar voor een deel van uw aanstelling betaald bijzonder verlof ontvangt. U hoeft het betaald bijzonder verlof niet elke week op dezelfde dagen of dezelfde tijdstippen op te nemen.

Hoe verwerkt u dit in het P-Direktportaal?

In het P-Direktportaal boekt u uw betaald bijzonder verlof in onder de categorie ‘Verlof andere reden’. Dit kan eventueel ook achteraf. Als de opbouw van compensatie-uren na vier weken stopt, wordt dit niet automatisch verwerkt in het aantal uur in het P-Direktportaal. U moet hiervoor zelf uw rooster aanpassen in het P-Direktportaal. Dat kan ook achteraf. Managers moeten dit in de gaten houden en hier hun medewerkers actief op wijzen.

Volg ons ook op LinkedIn en Twitter!