Versterken van kwaliteiten

Bij het versterken van kwaliteiten gaat het om de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Met als ultieme doel: alle medewerkers zijn in goede conditie en gezond, doen werk dat bij hen past en waar ze energie van krijgen en leveren optimale resultaten.

Doen waar u goed in bent

Als medewerkers dingen doen waar ze goed in zijn en waar ze plezier in hebben, dan krijgen ze daar energie van. Dit levert het meeste op, voor zowel de medewerker als de manager en de organisatie.

Goed zijn in wat u doet

Soms valt er nog wel wat te verbeteren. Bijvoorbeeld omdat u niet volledig wordt ingezet op uw kwaliteiten of u uw kwaliteiten nog verder moet ontwikkelen. Dit komt aan de orde in gesprekken tussen u en uw manager. Door het jaar heen of in de HR-gesprekscyclus. Er zijn diverse instrumenten en voorzieningen die u kunnen helpen bij de ontwikkeling van uw kennis en vaardigheden of uw loopbaan.

Minder ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid

Als u dingen doet waar u goed in bent en plezier in heeft, en goed bent in de dingen die u doet, dan heeft dit niet alleen een positieve invloed op de resultaten van uw werk, maar ook op uw bevlogenheid en vitaliteit. Dit leidt uiteindelijk tot minder ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid.