Pilot betaald transitieverlof

Een transitie is voor transgender personen een ingrijpende levensgebeurtenis. Extra betaald verlof is dan waardevol. Daarom start op 1 januari 2023 de driejarige pilot betaald transitieverlof.

Onderga je in die periode behandelingen die nodig zijn voor je transitie? Dan kun je extra betaald verlof nemen. Het maximale extra verlof wat je kunt opnemen is 33 weken. Bespreek met je leidinggevende of een vertrouwenspersoon of je gebruik wilt maken van de verlofregeling. Het verlof kun je als betaald bijzonder verlof in je P-Direktportaal registreren via Verlof registreren > bijzonder verlof/andere reden. 

Jouw feedback op later moment is waardevol

Natuurlijk willen we onderzoeken of het transitieverlof past bij de individuele behoefte van medewerkers. Daarom hebben we een evaluatieformulier opgesteld. Als je gebruik maakt of hebt gemaakt van deze arbeidsvoorwaarde, horen we dan graag hoe je ervaring is of was. Je kunt het evaluatieformulier invullen en mailen naar PostbusTransitieverlof@minbzk.nl
Jouw feedback helpt ons in ons streven naar inclusief werkgeverschap.