Deel compensatie-uren en uren overwerkverlof naar IKB-Spaarverlof vanaf 31 december 2023

Heb je aan het eind van een jaar compensatie-uren of uren overwerkverlof over? Dan worden deze tot maximaal 36 uur toegevoegd aan je IKB-Spaarverlof. Dit gebeurt voor het eerst met de jaarwisseling van 2023 naar 2024. Dit hebben de vakbonden en de werkgever Rijk afgesproken. In dit bericht lees je hier meer over.

Beeld: P-Direkt

Maximaal 36 compensatie-uren naar IKB-Spaarverlof

Heb je aan het eind van een jaar compensatie-uren over? Dan worden daarvan maximaal 36 compensatie-uren toegevoegd aan je IKB-Spaarverlof. Heb je meer compensatie-uren over? Dan vervallen die meerdere uren. Het maximum van 36 compensatie-uren is naar verhouding van je arbeidsduur.

Maximaal 36 uren overwerkverlof naar IKB-Spaarverlof

Heb je aan het eind van een jaar uren overwerkverlof over? Dan worden daarvan maximaal 36 uren toegevoegd aan je IKB-Spaarverlof. Uren die niet aan het IKB-spaarverlof worden toegevoegd blijven als overwerkverlof staan. Het maximum van 36 uur overwerkverlof is naar verhouding van je arbeidsduur.

Compensatie-uren 2022 vervallen op 1 januari 2023

Heb je in 2022 compensatie-uren over? Neem die uren dan op voor 1 januari 2023, anders vervallen ze.