Makkelijker zoeken en navigeren in het Manager Dashboard van P-Direkt

In het P-Direktportaal vind je het Manager Dasboard dat onlangs is vernieuwd. Zoeken, analyseren en navigeren in hr-gegevens wordt een stuk makkelijker. In het dashboard komen diverse hr-onderwerpen samen, zoals verlof, verzuim en personeelsopbouw. In twee korte video’s leggen we uit hoe het dashboard werkt.  

P-Direktportaal

Voor wie is het Manager Dashboard?

Heb je in het P-Direktportaal de rol van manager, teammanager, hr-adviseur of informatiespecialist? Dan kun je het Manager Dashboard gebruiken. Je vindt het dashboard in het P-Direktportaal onder de knop ‘Rapporten’. In het dashboard zie je alleen hr-informatie van jouw autorisatiegebied. Het dasboard is volop in ontwikkeling en kan er over een tijdje anders uitzien, maar de basis blijft hetzelfde.

Welke hr-onderwerpen zitten in het dashboard?

  • Verlof, Verzuim en Personeelsopbouw
    In dit dashboard vind je actuele informatie over de onderwerpen ‘Verlof’, ‘Verzuim’ en ‘Personeelsopbouw’. Met diverse informatietegels (KPI’s) en grafische overzichten heb je per onderwerp een helder beeld van jouw organisatie. Met de filters maak je makkelijk selecties op onder andere schaal- en/of leeftijdscategorie.
  • Belangrijke data – je vergeet ze niet meer!
    In het dashboard staan ‘Belangrijke data’. Hier vind je informatie over aankomende verjaardagen, ambtsjubilea en medewerkers die uit dienst gaan.

Uitleg Manager Dasboard

Door de logische opbouw is het manager dashboard makkelijk in gebruik, maar mogelijk zitten er functionaliteiten in waarvan je niet op de hoogte bent. In 2 video’s nemen we je mee in het gebruik. Je krijgt een korte uitleg hoe je navigeert en hoe het dashboard is opgebouwd.

Volg ons ook op LinkedIn!

Video 1 Instructie Manager Dashboard P-Direkt

VOICE-OVER: Instructie Manager Dashboard P-Direkt. In deze video krijg je een korte instructie over de werking van het Manager Dashboard. Klik in het P-Direktportaal in de rapportenpagina op de tegel 'Manager Dashboard'. In het dashboard vind je actuele hr-cijfers en handige informatie over medewerkers. Ook heeft het de mogelijkheid om grafische weergaven en trendcijfers te tonen. Het dashboard is continu in ontwikkeling, waardoor er nieuwe opties en informatie bijkomen. In de header zie je de datum en gebruikersgegevens. Dit filterblok blijft altijd beschikbaar. De belangrijkste cijfers van de verschillende hr-thema's vind je hier. Verjaardagen, ambtsjubilea en aflopende contracten zie je hier. Je kunt twee maanden vooruitkijken. Hier staan medewerkers die uit dienst gaan. Elk hr-thema heeft een eigen tegel. Daar staat de actuele stand van het belangrijkste cijfer binnen het thema. Voor Verzuim is dat het Voortschrijdend gemiddelde. Hier onderin staat een vergelijking met de stand van de vorige maand. De kleur en richting van de pijl geven de trend aan. Via deze informatieknop krijg je extra informatie. Bijvoorbeeld over de gebruikte berekening. Wanneer je op Verzuim klikt, opent een nieuw scherm met een menubalk. Hieronder vind je tegels met extra informatie. Wil je weten hoe de trendcijfers per afdeling eruitzien? Selecteer deze dan in de menubalk. Je kunt hier ook voor andere weergaven kiezen. Wil je extra weergaven zien? Klik dan op 'toon meer'. Op deze plek vind je linkjes naar meer informatie over het dashboard de definities en de actualiteit van de getoonde gegevens. Met het download-icoon maak je een screenshot van het dashboard. Met de home-knop keer je weer terug op de hoofdpagina. Veel succes met het gebruik van het Manager Dashboard! Heb je vragen? Kijk in de documentatie via de linkjes in het dashboard of stuur een e-mail naar contactcenter@p-direkt.nl

Video 2 Instructie Manager Dashboard P-Direkt Navigatie

VOICE-OVER: Instructie Manager Dashboard P-Direkt Navigatie. Deze video laat zien hoe je kunt navigeren in het Manager Dashboard. In het linkerblok vind je alle filterfuncties. Hier staat het aantal medewerkers. Zodra je een filter aanpast, verandert het getal. Je kunt het aantal medewerkers selecteren of het aantal FTE. Standaard toont het dashboard de laatst afgesloten maand. Maar je kunt ook verder terugkijken door op de pijltjes te klikken. Of je kiest een ander jaartal of maand via het menu. De gemaakte keuze is gelijk actief in het hele dashboard. Je kunt ook een deelselectie maken voor jouw organisatieonderdeel. Na aanpassing is de selectie in het hele dashboard actief. De selectie verwijder je eenvoudig met de 'x'. Leeftijdsgroep en Schaal zijn net als Organisatie-eenheid hiërarchisch opgebouwd. Bij Leeftijdsgroep en Schaal kun je verschillende hiërarchische weergaven selecteren. Kies hiervoor het pennetje. Hiërarchie heeft invloed op de weergaven van sommige grafieken met categorieën. En het beïnvloedt de organisatieniveaus die je kunt kiezen in het filterblok. Veel succes met het gebruik van het Manager Dashboard. Heb je vragen? Kijk in de documentatie via de linkjes in het dashboard of stuur een e-mail naar contactcenter@p-direkt.nl