Beoordeling van declaraties verder vereenvoudigd

Managers handelen vanaf nu vrijwel alle declaraties van hun medewerkers op een nieuwe manier af in het P-Direktportaal. Zij kunnen declaraties vóór of ná uitbetaling beoordelen en hebben in het portaal meer overzicht.
 

Illustratie man achter laptop keurt declaraties goed
Beeld: ©P-Direkt

De nieuwe manier van werken geldt al voor declaraties voor de thuiswerkvergoeding sinds april 2022. Vanaf nu geldt de werkwijze voor alle soorten declaraties, behalve voor de hoge vaste kilometervergoeding voor woon-werkverkeer. Ook externe medewerkers met de rol van manager kunnen voortaan probleemloos declaraties beoordelen.

De voordelen voor medewerkers:

  • Beoordeling vóór uitbetaling verkleint de kans op inhoudingen achteraf.
  • Als er iets niet klopt met een declaratie of een afwijzing door de manager, kunnen medewerkers sneller actie ondernemen.

De voordelen voor managers:

  • Managers beoordelen declaraties op een moment dat het hun uitkomt. Dit kan vóór of ná uitbetaling.
  • Managers hebben bonnen en toelichtingen bij declaraties meteen bij de hand, zonder zoeken.
  • Ze kunnen hele selecties tegelijk afhandelen: declaraties per medewerker, per soort declaratie of per dag.
  • Voordat ze hun goedkeuring of afwijzing bevestigen, krijgen ze een duidelijke opsomming van de geselecteerde declaraties.

Bijna alle beoordelingen doen managers voortaan dus eenvoudiger op het tabblad ‘Declaraties beoordelen’. Dit tabblad is te vinden op hun homepage naast ‘Mijn taken’.

Speciaal voor managers is er een uitgebreide handleiding declaraties beoordelen.

Uitzondering: hoge vaste kilometervergoeding

De hoge vaste kilometervergoeding voor woon-werkverkeer beoordelen managers niet op het tabblad ‘Declaraties beoordelen’, maar via ‘Mijn taken’. Deze vergoeding betaalt P-Direkt pas aan medewerkers uit ná goedkeuring.