P-Direkt betrekt collega’s met visuele beperking bij testen nieuwe app

App-Direkt is de app van P-Direkt waarmee je veelvoorkomende personeelszaken regelt. De app moet toegankelijk zijn voor alle rijksambtenaren. P-Direkt heeft een toegankelijkheidstest uitgevoerd om te bekijken of App-Direkt geschikt is voor collega’s met een visuele beperking.

Vrouw met telefoon
Beeld: ©P-Direkt
Vrouw met telefoon

Toegankelijkheidstest

De toegankelijkheidstest is uitgevoerd met 3 collega’s die gebruikmaken van visueel ondersteunende software. Door verschillende taken uit te voeren in de app, weten de bouwers van App-Direkt waar mensen met een visuele beperking tegen aan lopen. Er is onder andere getest op het activeren van de app, de kalenderfunctie en het registreren van verlof.

Uit de test blijkt dat de app voor een groot deel goed werkbaar is, maar de test gaf ook waardevolle inzichten die P-Direkt gaat verwerken om de app te verbeteren zodat deze nog beter aansluit op mensen met een visuele beperking.

Digitoegankelijkheid P-Direkt

De collega’s zijn positief en blij over het initiatief van P-Direkt om hen te betrekken in de testen. In de toekomst betrekken we deze collega’s nog eerder bij de bouw en ontwikkeling van App-Direkt en andere digitale diensten van P-Direkt. Op onder andere deze manier werkt P-Direkt er aan om alle diensten digitaal toegankelijk te maken.

Wat is App-Direkt?

Met App-Direkt regel je heel makkelijk veelvoorkomende personeelszaken vanuit huis of onderweg. Denk aan:

  • verlof en bijzonder verlof registreren (dit geldt niet als je met SP-Expert werkt);
  • een werkgeversverklaring aanvragen;
  • je personeelskaart bekijken of wijzigen.

Bekijk het korte filmpje voor een indruk van de app: