App-Direkt van P-Direkt vanaf 5 april beschikbaar

Je verlof registreren, personeelskaart wijzigen of een werkgeversverklaring aanvragen. Het kan allemaal met de nieuwe app van P-Direkt. Deze app heet App-Direkt. Je kunt de app vanaf dinsdag 5 april 2022 gebruiken.

Beeld: ©P-Direkt

Vanuit huis of onderweg zelf personeelszaken regelen

App-Direkt krijgt fors meer mogelijkheden dan de oude app. Zo kun je heel makkelijk vanuit huis of onderweg allerlei veelvoorkomende personeelszaken regelen. De nieuwe app krijgt ook een fris uiterlijk.

Waarom is de oude app al uit de lucht?

De oude app van P-Direkt is sinds 17 januari 2022 niet meer te gebruiken. P-Direkt heeft deze uit de lucht gehaald doordat de veiligheidslicenties verliepen. We wilden App-Direkt zo snel mogelijk na 17 januari 2022 uitbrengen. We hebben alleen meer tijd nodig om de app te bouwen en testen dan gepland. Tot 5 april 2022 regel je je personeelszaken alleen via het P-Direktportaal.  

Werken aan digitoegankelijkheid

P-Direkt houdt bij de bouw van App-Direkt rekening met de eisen voor digitoegankelijkheid. Zo moeten alle gebruikers met de app kunnen werken. Ook gebruikers die bijvoorbeeld slechtziend zijn of epilepsie hebben. Als we de app op 5 april 2022 lanceren, is deze nog niet voor alle opties volledig toegankelijk voor alle gebruikers. Na 5 april werken we hard om alle gevraagde aanpassingen in een volgende versie door te voeren. Dit doen we onder meer samen met gebruikers die werken met spraaksoftware. Zij testen de app en hun feedback nemen we mee in de doorontwikkeling. 

P-Direkt blijft App-Direkt doorontwikkelen

Op 5 april is App-Direkt nog niet af. We blijven de app doorontwikkelen door nieuwe functionaliteiten toe te voegen. Dit gebeurt in fasen. Uiteraard houden we je op de hoogte van de voortgang. We streven ernaar dat alle gebruikers van het P-Direktportaal zelfstandig hun personeelszaken kunnen regelen via App-Direkt.