Alle documenten in uw personeelsdossier weer zichtbaar

Gebruikers van het P-Direktportaal kunnen hun eigen personeelsdossier inkijken via het P-Direktportaal. De afgelopen tijd waren sommige documenten niet zichtbaar. P-Direkt heeft deze wijziging teruggedraaid.

Nieuwe P-Direktportaal

Waarom waren documenten niet zichtbaar?

P-Direkt was begonnen om sommige documenten niet meer te tonen in het P-Direktportaal. De documenten werden als het ware ‘onder water gezet’. Het betrof documenten waarvan de bewaartermijn was verstreken. Uit signalen van onze klanten bleek dat de manier waarop deze wijziging is doorgevoerd onpraktisch was voor medewerkers en managers. De wijziging is daarom teruggedraaid. Alle documenten in de personeelsdossiers zijn nu weer zichtbaar in het P-Direktportaal.

Hoe lang is de bewaartermijn?

De gangbare bewaartermijn voor documenten in een personeelsdossier is 7 jaar na uw ontslag. Voor sommige gegevens geldt een afwijkende bewaartermijn:

  • Gegevens over medische keuringen, assessments en arbo-onderzoeken of verslagen van personeelsgesprekken: tot 3 jaar na het gesprek of onderzoek.
     
  • Gegevens van de arbodienst: tot 3 jaar na een herstelperiode van langer dan 28 dagen.
     
  • Gegevens over dienstongevallen, faciliteiten voor een arbeidshandicap of uw re-integratie vanwege ziekte of arbeidsongeschiktheid: tot 15 jaar na de herstelperiode van langer dan 28 dagen.

Over uw personeelsdossier

Uw personeelsdossier staat in het P-Direktportaal. U gaat naar Personeelskaart en Personeelsdossier > Personeelsdossier’. Selecteer een categorie en eventueel een subcategorie en kies ‘Toon mijn documenten’. U kunt ook rechtstreeks naar uw personeelsdossier gaan. Kies dan voor de knop ‘Direct aanvragen’ aan de rechterkant van deze pagina.