P-Direkt vlagt mee op Coming Out Day

Maandag 11 oktober 2021 wordt bij de panden van P-Direkt in Zwolle en in Den Haag de progress-vlag gehesen. Hiermee sluiten we aan bij een rijksbreed initiatief en ondersteunen we als rijksoverheid de jaarlijkse internationale Coming Out Day. Diversiteit en inclusie zijn belangrijke onderwerpen voor het Rijk.

Marijke vd Broek coming out day

Diversiteit en inclusie bij P-Direkt

Marijke van den Broek, directeur P-Direkt: ‘Bij P-Direkt werken we met veel verschillende mensen met verschillende achtergronden samen. In Den Haag, Zwolle en vanuit Bonaire. Het maakt ons niet uit van wie je houdt, welke culturele achtergrond of mogelijkheden je hebt. We vullen elkaar aan en we versterken elkaar in ons streven de dienstverlening aan onze klanten zo goed mogelijk in te richten. En daarvoor kunnen wij een verscheidenheid in ideeën en inbreng van iedereen die een bijdrage wil leveren juist goed gebruiken. Natuurlijk mag iedereen werk en privé gescheiden houden, maar tegelijkertijd ben je wie je bent als mens. Wie je bent, is onlosmakelijk verbonden met jou. Daarom vind ik het belangrijk dat bij P-Direkt een open sfeer is met respect voor elkaar en waar ruimte is voor iedereen om zichzelf te zijn. Om dat te onderstrepen, hijsen wij vandaag de progress-vlag.’
 

Over Coming Out Day

De Coming Out Day wordt wereldwijd op 11 oktober gevierd waarmee LHBTI+’ers het moment van ‘uit de kast komen’ herdenken. 
 

Progress-vlag

De progress-vlag heeft meer kleuren dan de traditionele regenboogvlag. Op deze manier komt er een grotere focus op inclusie en voortgang. De vlag bestaat uit de oorspronkelijke regenboogvlag waaraan 5 nieuwe kleuren zijn toegevoegd. De 3 kleuren van de vlag van de transgendergemeenschap, en een zwarte en bruine streep om LHBT+’ers van kleur te vertegenwoordigen.

Volg ons ook op LinkedIn, Twitter en ons YouTube-kanaal!