Studenten maken kennis met P-Direkt als potentiële werkgever

P-Direkt werkt met 3 uitdagende projecten samen met 3 hogescholen om it-studenten vast een kijkje in de keuken te geven. Door de samenwerking probeert P-Direkt zich in een vroeg stadium te presenteren als aantrekkelijke werkgever voor it-studenten. P-Direkt trekt hiervoor samen op met het I-Partnerschap Rijk-Hoger Onderwijs. Dit partnerschap stimuleert structurele samenwerking op it-gebied tussen het hoger onderwijs en de Rijksoverheid. Binnen de Rijksoverheid zijn veel kansen voor it’ers, zeker ook bij P-Direkt.

Beeld: ©P-Direkt

Samenwerking kent alleen maar voordelen

De samenwerking in projecten kent voor de studenten en voor P-Direkt alleen maar voordelen. Meerdere it-studenten doen in een projectopdracht met elkaar werkervaring op en leren de organisatie kennen. Het voordeel voor P-Direkt is dat we met de projecten frisse inzichten en direct toepasbare oplossingen krijgen.

De projecten in een notendop

In september 2021 is P-Direkt gestart met projecten bij drie hogescholen: de Hogeschool Leiden, Haagse Hogeschool en Hogeschool Rotterdam.

  1. Studenten van de Hogeschool Leiden ontwikkelen een nieuwe versie van een bestaande tool. In deze tool, Afkorijk, staan alle afkortingen uitgelegd en verklaard die gebruikt worden binnen de rijksoverheid.
     
  2. Studenten van de Haagse Hogeschool houden zich bezig met de vraag hoe rijksambtenaren in de toekomst hybride kunnen werken. Zij moeten zich daarbij ook buigen over samenhangende vragen over werkgeluk en inclusiviteit?
     
  3. Studenten van de Hogeschool Rotterdam krijgen een minor die volledig toegewijd is aan data engineering

De studenten krijgen deels begeleiding vanuit hun eigen school en deels vanuit P-Direkt.  Elke school heeft zijn eigen opdracht. Studenten kunnen in groepjes van ongeveer 5 zelf bedenken hoe zij de opdracht inrichten.

Meer weten?

Wil je de activiteiten van P-Direkt voor studenten volgen? Volg ons dan op LinkedIn.