iLab van P-Direkt innoveert en experimenteert

P-Direkt heeft een innovatielab, het iLab. Hier komen innovatie en ontwikkeling samen. Het iLab onderzoekt de nieuwste ontwikkelingen en experimenteert ermee. Zo wordt de organisatie steeds voorzien van een frisse, moderne impuls, die doorwerkt in de dienstverlening.

Gebruikerscommunity P-Direkt

Wat doet het iLab?

Het iLab helpt P-Direkt innovatief te zijn, nu én in de toekomst. Dat is nodig, omdat de maatschappij steeds sneller verandert en de dienstverlening van P-Direkt daarin meegroeit. 

Het iLab bedenkt en vertaalt ideeën en behoeften naar producten, diensten en bedrijfsvoering. Van innovatieve concepten tot moderne technische oplossingen voor de hr-keten. Dit doen we met creatieve methodes als Design Thinking.

We stimuleren collega’s en partners om creatief te denken. We experimenteren en brengen ideeën in de praktijk. Zo laten we zien dat er verschillende manieren zijn om problemen op te lossen.


Projecten

Het iLab houdt zich met bezig met verschillende projecten. Voorbeelden van wat we doen:

  • we experimenteren met Robotics Process Automation (RPA);
  • we ontwerpen en organiseren visieworkshops en andere creatieve en innovatieve sessies;
  • we bedenken en ontwerpen tools of oplossingen voor uitdagingen binnen hr. Denk aan een webapplicatie om een werkplek te reserveren tijdens de coronacrisis;
  • we organiseren digitale of fysieke workshops over onder andere digitale veiligheid bij P-Direkt.

Innovatieve uitdagingen voor studenten

P-Direkt gaat vanaf september 2021 samenwerken met het hoger onderwijs. Studenten van de Hogeschool Leiden worden uitgedaagd om een bestaande app te verbeteren en studenten van de Haagse Hogeschool gaan aan de slag om de hybride werkplek van de toekomst in te richten.

Kennisuitwisseling met andere innovatielabs

Het iLab werkt graag samen met anderen aan uitdagingen binnen hr. Wij zijn altijd op zoek naar vernieuwende ideeën en frisse blikken. Zo wisselen wij kennis uit met andere innovatielabs binnen de Rijksoverheid en sparren wij met onze collega’s en klanten. 

Contact

Ben jij een student met een goed idee? Of ben je een rijkscollega en heb je een vraag, suggestie of informatieverzoek? Neem dan contact op via innovatielab.p-direkt@p-direkt.minbzk.nl.