Marijke van den Broek directeur P-Direkt

Marijke van den Broek wordt per 1 september 2021 directeur P-Direkt bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Zij volgt Edgar Heijmans op die in de aanloop naar zijn pensioen vertrekt als directeur en tijdelijk een andere opdracht vervult.

Marijke van den Broek

P-Direkt is een voorbeeld van hoe de Rijksoverheid wil werken: betrouwbaar, efficiënt, klantgericht en innovatief. De dienst levert voor bijna 140.000 medewerkers en managers binnen de Rijksoverheid moderne, efficiënte, betrouwbare en direct toegankelijke administratieve dienstverlening voor personeelszaken. De salarisbetaling en informatievoorziening zijn belangrijke eindproducten. P-Direkt zorgt dat mensen die voor het Rijk werken zich kunnen richten op hun eigen belangrijke taken. Onderdeel van de opgave van de directeur P-Direkt is om de kwaliteit van dienstverlening uit te bouwen en mogelijkheden van verdere digitalisering en samenwerking met de HR-partners van het Rijk te benutten.

Drs. M. (Marijke) van den Broek is momenteel directeur Human Resources Management bij de Nationale Politie. Eerder werkte zij onder meer als directeur Personeel, Management en Organisatieontwikkeling bij Dienst Justitiële Inrichtingen en als directeur Auditdienst Rijk, Financiën en bij de Belastingdienst Amsterdam.

Marijke van den Broek studeerde cum laude af in Psychologie aan de Universiteit van Leiden.

Ronald Barendse, plv. directeur-generaal Vastgioed en Bedrijfsvoering Rijk: 'Bij deze wisseling van de wacht gaan we Edgar missen en tegelijkertijd ben ik heel blij dat wij Marijke binnenkort mogen verwelkomen. Met Marijke hebben wij een fijne collega die haar vak verstaat aan ons verbonden. Ik heb er alle vertrouwen in dat Marijke het boegbeeld van P-Direkt naar buiten kan zijn en samen met ons, onze partners en klanten de kwaliteit van de dienstverlening verder weet uit te bouwen.'

Marijke: 'Ik zie P-Direkt als de verbindende schakel in de publieke sector. Er zijn zo veel uitdagingen voor deze organisatie vol met data: veiligheid, integriteit, verantwoord datagedreven adviseren, data-analytics, inclusiviteit. En waar kunnen we nog meer samenwerken met andere organisaties binnen de Rijksdienst. Daar zit ook veel kennis. Door over eigen grenzen te kijken en de krachten te bundelen kunnen we met elkaar de dienstverlening voor de Rijksoverheid nog beter maken.'

Bureau Algemene Bestuursdienst heeft de selectie van de nieuwe directeur begeleid. Alle gesprekspartners waren unaniem positief.

Volg ons ook op LinkedIn, Twitter en ons YouTube-kanaal!