P-Direkt plant freeze van P-Direktportaal tot en met zaterdag 3 juli 2021

P-Direkt plant een freeze in van 28 april tot en met 3 juli 2021. Tijdens deze periode zien  gebruikers geen wijzigingen in het P-Direktportaal. Achter de schermen is P-Direkt wel druk bezig met werkzaamheden. U kunt tijdens de freeze zelf wel gegevens invoeren in het P-Direktportaal.

P-Direktportaal

Tijdens de freeze voert P-Direkt tegelijkertijd twee acties uit:

  • we voeren een software-update uit en
  • we gaan over op een ander type database

Door deze acties tegelijkertijd uit te voeren houden we de overlast zo klein mogelijk.

Software-update houdt gegevens veilig

P-Direkt installeert regelmatig updates voor de software voor onze personeelsadministratie en het P-Direktportaal. Zo veroudert de software niet en kunnen we bij blijven. P-Direkt maakt voor de personeelsadministratie en voor het P-Direktportaal gebruik van software van SAP. Door de updates houden we al die gegevens die we hebben veilig. We moeten natuurlijk wel testen of alles daarna nog goed werkt.

Andere database voor sneller portaal

Alle gegevens die we gebruiken zijn opgeslagen in databases. We gaan over op een ander, sneller type database. We verwachten dat het portaal en de backend hierdoor wat sneller worden. Maar we willen natuurlijk zeker weten dat er geen gegevens kwijt raken of beschadigd worden, dus we controleren hier goed op. Dit kost wel tijd.

Werkzaamheden tijdens de freeze

Tijdens de freeze zien gebruikers geen wijzigingen. Tijdens de freeze kunnen wij allerlei acties op onze interne omgeving uitvoeren. Zo kunnen wij ze grondig testen.

P-Direkt werkt intussen gewoon door aan andere verbeteringen aan onze systemen. Die houden we even vast zolang het onderhoud niet is afgerond. Zo voorkomen we het risico dat we wijzigingen uitbrengen die niet goed werken omdat ze gebouwd en getest zijn op een ‘nieuwere’ omgeving.

Wij werken de komende tijd vooral aan de volgende functionele wijzigingen:

  • verbetering van het proces rond de Wet poortwachter
  • verbetering van het proces rond Overplaatsen
  • een nieuw jasje voor de verlofmodule een aangepaste look and feel
  • inrichting van het proces rond de aanschaf van een leasefiets.

Meer weten over werkzaamheden aan het P-Direktportaal?

P-Direkt brengt een nieuwsbrief uit met releaseberichten; waar zijn we mee aan de slag? Deze nieuwsbrief verschijnt eens per drie weken. U kunt zich hiervoor per mail aanmelden via releaseberichten@p-direkt.minbzk.nl.

Volg ons ook op LinkedIn, Twitter en ons YouTube-kanaal!