P-Direkt start gebruikerscommunity

P-Direkt is donderdag 1 april 2021 live gegaan met de P-Direktgebruikerscommunity. In deze community vragen we een groep van 100 rijksambtenaren een reactie op een door ons voorgelegde vraag. De community-leden bestaan uit een mooie mix van managers en medewerkers van verschillende ministeries.

Gebruikerscommunity P-Direkt

P-Direkt is al jaren actief met het betrekken van gebruikers. Dit initiatief van team UserExperience is een doorontwikkeling hierop en heeft in eerste instantie een proefperiode van 3 maanden. De bedoeling is om jaarlijks nieuwe deelnemers te laten instromen.

Communitymanager

Een communitymanager haalt gericht reacties op over diverse vragen die P-Direkt getest wil hebben. De opzet van het vraagstuk kan verschillen. Zo kan voor een onderzoeksvraag gekozen worden voor een discussietopic, poll, foto-upload, creatieve opdracht, hotspotvraag, vragenlijst, co-moderatie en meer.

De allereerste topic is een kennismaking met de deelnemersgroep. Hierbij wordt getoetst wat ieders ervaringen zijn met P-Direktportaal. De eerste reacties zijn al binnen! Dit initiatief loopt naast Verbeter-Direkt waar gebruikers verbetersuggesties kunnen indienen.

Vragen of suggesties?

Vragen of suggesties kun je mailen naar: user.experience@p-direkt.minbzk.nl.

Volg ons ook op LinkedIn, Twitter en ons YouTube-kanaal!