CAO-onderhandelingen Rijk voorlopig gestopt

De onderhandelingen tussen de werkgever Rijk en de vakbonden zijn op 18 februari 2021 voorlopig gestopt. Er is nog geen overeenstemming bereikt. Na enkele gesprekken over onder meer hybride werken, is vandaag over het loon onderhandeld.

Cao Rijk

Het gat tussen de eisen van bonden en het bod van de werkgever blijkt te groot om op dit moment verder te onderhandelen. De werkgever Rijk heeft bij de start van de onderhandelingen al aangegeven dat soberheid gepast is, met het oog op de gevolgen van de coronacrisis.

Het ministerie van BZK, dat namens het Rijk onderhandelt over de CAO, betreurt het afbreken van het overleg door de bonden en ziet voldoende inhoudelijke onderwerpen om verder over te onderhandelen. De werkgever Rijk wil met name afspraken maken over:

• hybride werken;

• het na Covid flexibeler combineren van thuiswerken;

• werken op kantoor of andere locaties.