Laat transitievergoeding eenvoudig berekenen door P-Direkt

Hoe hoog is de transitievergoeding van een medewerker die uit dienst gaat? U kunt als manager de hoogte van de transitievergoeding eenvoudig laten berekenen door P-Direkt. Dit doet u in de ontslagformulieren bij ‘Arbeidsongeschiktheid wegens ziekte’ en ‘Beëindiging van rechtswege’.

Financien

Vergoeding zelf berekenen via rekentool

Managers kunnen ook zelf de hoogte van de transitievergoeding invoeren in het ontslagformulier. Hiervoor gebruikt u de rekentool op de pagina 'Vergoedingen bij ontslag'. De rekentool is ook heel handig te gebruiken als managers of medewerkers vooraf willen berekenen hoe hoog de transitievergoeding in een bepaalde situatie is.

Automatische berekening

Bij de ontslagredenen in de formulieren ‘Arbeidsongeschiktheid wegens ziekte’ en ‘Beëindiging van rechtswege’ staat de optie om de transitievergoeding automatisch te laten berekenen. P-Direkt gebruikt hierbij de gegevens die in het salarissysteem bekend zijn. De transitie- en inzetbaarheidskosten kunt u zo eenvoudig verrekenen.

Transitie- en inzetbaarheidskosten verrekenen?

Wilt u de transitie- en inzetbaarheidskosten verrekenen? Kies dan in het P-Direktportaal bij ‘Beëindiging van rechtswege’ voor het formulier en de taak ‘Wijzigen dienstverband’. De transitievergoeding en de kosten staan apart op de salarisstrook van de medewerker.

Volg ons ook op LinkedIn, Twitter en ons YouTube-kanaal!