Veelgestelde vragen Individueel Keuzebudget (animatie)

Het Individueel Keuzebudget (IKB) is in januari 2020 ingevoerd voor alle rijksambtenaren. Het gebruik van het IKB is niet voor iedereen altijd even duidelijk. P-Direkt ontvangt veel vragen over dit onderwerp. De veelgestelde vragen over IKB zijn op een rij gezet en verwerkt in een korte animatie.

IKB

Animatie veelgestelde vragen IKB

Bekijk de korte animatie om antwoord te krijgen op de veelgestelde vragen over IKB. Die gaan bijvoorbeeld over het IKB-spaarverlof en het wijzigen van geregistreerd verlof.

Veelgestelde vragen Individueel Keuzebudget

(Beeldtitel: Veelgestelde vragen over IKB. Een animatie.)
(Op een oranje achtergrond verschijnt de vraag: Vervalt IKB-spaarverlof? Het antwoord op de vraag is: Nee. Een mannetje:)

LEVENDIGE MUZIEK

(De tweede vraag verschijnt: Gaan niet-opgenomen compensatie-uren naar IKB-spaarverlof? Ook op deze vraag is het antwoord: Nee.)

DE LEVENDIGE MUZIEK SPEELT VERDER

(De derde vraag: Kan ik negatieve compensatie-uren verrekenen met IKB-spaarverlof? Opnieuw is het antwoord: Nee.)

DE LEVENDIGE MUZIEK SPEELT VERDER

(De vierde en laatste vraag verschijnt: Kan ik geregistreerd verlof wijzigen of verwijderen? Het antwoord op deze vraag is: Ja.)

DE LEVENDIGE MUZIEK SPEELT VERDER

(Het mannetje staat achter een laptop. Hij klikt twee vakjes aan waar vervolgens een plaatje van een parasol in verschijnt.)

DE LEVENDIGE MUZIEK SPEELT VERDER

Ga voor meer vragen en antwoorden naar Rijksportaal.

(Het Nederlandse wapenschild met daarnaast: P-Direkt. Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Het beeld wordt wit met oranje. Beeldtekst: IKB, elke maand zo geregeld!)

DE LEVENDIGE MUZIEK SPEELT ZACHT VERDER

Meer informatie?

Heeft u aanvullende vragen of komt u er met de informatie op P-Direkt.nl en het rijksportaal personeel niet uit? Neem dan contact op met het contactcenter van P-Direkt via contactcenter@p-direkt.nl of 088-0200 800.

Volg ons ook op LinkedIn,T witter en YouTube!