Zet uw vaste vergoeding voor woon-werkverkeer stop vóór 13 oktober 2020

Vanaf 1 oktober 2020 maakt u geen aanspraak meer op een vaste vergoeding woon-werkverkeer wanneer u niet volgens een vast patroon naar uw werk reist. Het is belangrijk dat u zelf de vergoeding stopzet in het P-Direktportaal. In dit bericht leest u meer informatie.

Laptop P-Direktportaal Home
P-Direktportaal.

Door de coronacrisis werken veel rijksambtenaren thuis en reizen niet meer naar de werklocatie. Besloten is dat de vaste vergoeding woon-werkverkeer op 1 oktober 2020 stopt als u niet meer volgens een vast partroon naar uw werk reist.  Het gaat om de lage en hoge kilometervergoeding, de fietsvergoeding en de vaste vergoeding voor- en/of natraject.

Deze wijziging is opgenomen in de Rijksbrede richtlijnen werkgevers sector Rijk i.v.m. het coronavirus (COVID-19), van 28 september 2020.

Voor wie geldt de regeling?

Alle rijksambtenaren die niet meer naar de werklocatie reizen, zetten de vaste vergoeding woon-werkverkeer zelf stop in het P-Direktportaal. Dit geldt ook voor de vergoeding voor- en /of natraject. Als u minder dagen reist, wijzigt u het aantal reisdagen in het P-Direktportaal. Het is daarbij van belang dat u elke week op dezelfde dagen reist, in een vast patroon. Incidentele reizen worden vergoed wanneer u nog af en toe naar uw werklocatie reist. Ook die kosten kunt u declareren in het portaal.

Wanneer wijzigt of beëindigt u uw vaste vergoeding woon-werkverkeer?

Wijzig of beëindig de vaste vergoeding woon-werkverkeer vòòr 13 oktober 2020 in het P-Direktportaal. Doet u dit na 13 oktober 2020? Dan houdt P-Direkt het te veel betaalde bedrag in op de volgende salarisbetaling.

Heeft u nog andere vragen? Bekijk dan de veelgestelde vragen over het stopzetten van de vaste vergoeding woon-werkverkeer

Volg ons ook op LinkedIn, Twitter en ons YouTube-kanaal!