Vrije middag of met vakantie? Vooraf verlofuren registreren!

Verlof registreren doen we vooraf. Meer dan 10 jaar geleden hadden ministeries verlofkaarten. Daarop vroeg de ambtenaar verlof aan en deze registratie werd met verschillende parafen bevestigd. Dit gaat tegenwoordig natuurlijk veel makkelijker in het P-Direktportaal. Maar wat gebleven is, is de aanvraag van verlof vooraf.

Verlofuren registreren

Wilt u verlofuren opnemen? Overleg dan eerst even met uw manager. En registreer vervolgens voordat u vrij bent uw verlof in het portaal van P-Direkt of via de P-Direktapp. Op deze manier staan de juiste verlofgegevens geregistreerd en houdt uw manager overzicht wie er met verlof is en op welk moment.

In de afgelopen periode met de coronamaatregelen blijkt niet iedereen vooraf verlof geregistreerd te hebben. Heeft u uw vrije uren voorafgaand aan uw verlof niet geregistreerd? Doe dat dan direct na terugkomst. Zo blijft de managementinformatie zo accuraat mogelijk.

Managers en het portaal

Heeft uw medewerker verlofplannen? Wijs uw medewerker er dan op dat de verlofuren voorafgaand aan het verlof geregistreerd moeten worden. U kunt het verlof van uw medewerkers eenvoudig volgen in het portaal. Als u inlogt in het portaal kunt u direct zien wie van uw medewerkers vandaag verlof heeft. In de teamkalender is een overzicht van alle verlof terug te vinden.

Volg ons ook op LinkedIn, Twitter en ons YouTube-kanaal!