Medewerkers vertellen ‘het verhaal van P-Direkt’

Wat doet P-Direkt en waar staat de organisatie voor? In verschillende sessies hebben managers en medewerkers van P-Direkt woorden gegeven aan de ideeën en beelden over de organisatie.

Het verhaal van P-Direkt

Deze woorden vormen ‘ons verhaal’; dit is het verhaal van P-Direkt. Het geeft de ambitie aan voor richting waarin de organisatie zich ontwikkelt.

Bijna 50 collega’s uit de hele organisatie hebben een deel van het verhaal ingesproken. Door de coronamaatregelen hebben de medewerkers zelf een opname gemaakt, thuis of op kantoor.

Over P-Direkt

P-Direkt is de hr-dienstverlener van de rijksoverheid. De shared service organisatie bedient ministeries en andere rijksdiensten. Jaarlijks verwerkt P-Direkt 9 miljard euro aan personeels- en salariskosten voor ruim 130.000 rijkambtenaren. P-Direkt heeft drie vestigingen: in Den Haag, in Zwolle en op Bonaire. De organisatie werkt aan een Masterplan 2020-2025. Hierin stippelt de organisatie de weg uit naar de komende vijf jaar. De wereld om P-Direkt heen verandert: hoe moeten wij onze organisatie inrichten en onze dienstverlening inrichten om bij die ontwikkelingen aan te sluiten? 

Het verhaal van P-Direkt

‘Ons verhaal’

P-Direkt is in 2007 ontstaan uit de behoefte aan één organisatie die zorgt voor de totale personeels- en salarisadministratie van het Rijk. Door P-Direkt hoeven ambtenaren zich geen zorgen te maken over iets - oh zo belangrijks - als hun salaris en andere hr-gerelateerde zaken. Zo maken wij het mogelijk dat mensen die voor het Rijk werken zich kunnen richten op hun eigen belangrijke taken. Op die manier werken wij voor het publiek belang en dragen we bij aan het beter maken van ons land. Onze klanten moeten erop kunnen vertrouwen dat zaken bij ons op orde zijn en gebruikers moeten hun verzoeken makkelijk zelf kunnen regelen en informatie kunnen vinden. En áls ze ons nodig hebben, zijn wij bereikbaar en kunnen onze betrokken en kundige professionals direct helpen. Op ons kunnen ze rekenen!

Onze ambitie

De wereld verandert en wij veranderen mee. Als lerende organisatie richten we ons op blijvend verbeteren. We zullen nog steeds soms brandjes moeten blussen, maar waar het kan proberen we de brandjes voor te zijn en ervan te leren. Zo worden we, nog meer dan nu, een stabiele en betrouwbare organisatie. Om dit te bereiken werken wij voortdurend aan onze interne processen en systemen. Hierdoor kunnen we onze klanten nog vaker in één keer goed helpen. Zo ontstaat er rust zodat wij als professionals kunnen groeien en onze organisatie zich verder kan ontwikkelen. De rust, groei en ontwikkeling geven ruimte om goed te luisteren naar de behoeftes en ideeën van onze eigen collega’s en onze klanten. Deze ideeën gebruiken we om te innoveren, om onze dienstverlening te verbreden en om voorop te blijven lopen in de Rijksoverheid. Dat vraagt zo nu en dan om lef. Daar gaan we voor.

P-Direkt wil meer samenwerken, met onze collega’s en onze klanten. We zijn nieuwsgierig en trekken geen conclusies op basis van aannames. We bepalen in overleg met onze klanten wat waardevol is, en maken samen de juiste afwegingen en keuzes. We zijn open en eerlijk tegen elkaar en naar onze klanten; over wat goed gaat en wat beter kan, over wat we wel en niet nu kunnen en wanneer dan wel. Samen zorgen we ervoor dat P-Direkt doet wat we beloven aan onze partners, aan onze klanten en zeker ook aan elkaar.

Onze mensen maken het verschil

We willen ervoor zorgen dat iedereen die bij ons werkt, zin heeft om naar het werk te gaan, met plezier aan het werk is, en met energie weer naar huis gaat. Vanaf de eerste dag dat je bij P-Direkt bent, hoor je erbij. Er is ruimte voor jouw persoonlijk ‘zijn’, als mens, in goede en slechte tijden. We zijn trots op ons werk; op wat we doen en hoe we het doen. Ook voelen we ons gewaardeerd om onze inzet en om wie we zijn. We nemen onze verantwoordelijkheid, maken gebruik van ieders talent en waarderen elkaars aandeel in het geheel. We krijgen kansen om ons te ontwikkelen. Hierbij houden we zoveel mogelijk rekening met onze individuele wensen en behoeften.

Het P-Direkt van morgen maken we samen, ieders bijdrage is hierin van belang!

Volg ons ook op LinkedIn, Twitter en ons Youtube-kanaal!