Officiële feestdagen 2020

Goede Vrijdag is een officiële feestdag in Nederland, maar niet iedereen is dan vrij. Als de organisatie waarvoor u werkt gesloten is op een officiële feestdag, dan krijgt u op deze dag verlof. Bent u benieuwd naar alle nationale officiële feestdagen voor 2020? 

Feest- en blokdagen

In de cao is vastgelegd welke dagen officiële feestdagen zijn. Bij het vaststellen van uw vakantierechten van dit jaar is al rekening gehouden met de officiële feestdagen als ze niet op zaterdag of zondag vallen. U hoeft deze niet zelf te registreren in het P-Direktportaal.

Overzicht nationale officiële feestdagen in 2020

  • Zondag 12 en maandag 13 april: Pasen
  • Maandag 27 april: Koningsdag
  • Dinsdag 5 mei: Bevrijdingsdag
  • Donderdag 21 mei: Hemelvaartsdag
  • Zondag 31 mei en maandag 1 juni: Pinksteren
  • Vrijdag 25 en zaterdag 26 december: Kerstmis

Blokdagen

Op blokdagen (brugdagen) bent u verplicht vrij. Uw organisatie kan zelf de blokdagen vaststellen. Geldt dit voor uw organisatie? Dan registreert u deze dag zelf in het P-Direktportaal. Meestal is dit een dag voor of na een officiële feestdag.

Let op! U registreert deze dag alleen als u volgens uw rooster werkt op die dag. U kunt zelf bepalen welke verlofsoort u registreert.

Meer informatie

Kijk op de pagina Feest- en blokdagen voor meer informatie.

Volg ons ook op LinkedIn en Twitter!