Pand Zwolle feestelijk officieel in gebruik genomen

Het pand van P-Direkt Zwolle is op 13 februari 2020 feestelijk officieel in gebruik genomen. Peter Snijders (burgemeester van Zwolle), Annet Bertram (directeur-generaal Vastgoedbedrijf Rijk) en Edgar Heijmans (directeur P-Direkt) onthulden daarvoor een glasplaat die later naast de voordeur van het pand wordt bevestigd. Het pand was voor de grondige verbouwing in gebruik als directiekantoor van de rijksdienst vastgoed van het ministerie van Defensie.

Onthulling pand Zwolle

Annet Bertram: ‘We hebben in dit pand allerlei duurzame keuzes gemaakt. Van dynamische werkplekverlichting tot een dak vol zonnepanelen. Menig ministerie is hier jaloers op. Deze keuzes passen bij de enorme opgave rond duurzaamheid en stikstofterugdringing waar het Rijk zich voor gesteld ziet. En misschien ook goed om te vermelden: het pand is ruim binnen de tijd en binnen het budget opgeleverd.’

Peter Snijders vindt P-Direkt goed passen binnen Zwolle: ‘Binnen Zwolle hebben we zo’n 4000 rijksbanen. Daar passen de ruim 200 hoogwaardige banen van P-Direkt goed bij. Dit pand is een mooi voorbeeld van een aantrekkelijke werkplek in een bruisende stad waar hard gewerkt wordt’.

Edgar Heijmans: ‘Wij zijn blije bewoners van dit lichte en slimme pand. P-Direkt verricht verantwoordelijk werk en daarvoor moeten de medewerkers geconcentreerd kunnen werken in een prettige werkomgeving.’

Over P-Direkt

P-Direkt verleent hr-diensten en salarisadministratie voor de Rijksoverheid. De organisatie bedient ministeries en andere rijksdiensten. ’Iedereen het juiste salaris en op tijd’’. P-Direkt verwerkt jaarlijks 9 miljard euro aan personeels- en salariskosten voor 130.000 rijksambtenaren. Er zijn vestigingen in Zwolle, Den Haag en Bonaire. In Zwolle werken ongeveer 220 medewerkers.

Nog wat kenmerken op een rijtje

  • Een toekomstbestendig, duurzaam gebouw
  • Bij oplevering het eerste gasloze pand van het Rijksvastgoedbedrijf
  • Met aandacht voor klimaatbeheersing, ventilatie en LED-pendels als werplekverlichting
  • Met slim hergebruik van het meeste sanitair, de slagbomen en een deel van het bestaande meubilair
  • Met een dak vol zonnepanelen
  • En met een datanetwerk van bijna 1000 aansluitingen om te voorzien in de
  • slimme installaties in het gebouw.

Volg ons ook op LinkedIn!