FunctieRuil app nu officieel beschikbaar

Met ook de positieve besluitvorming van de Groeps Ondernemings Raad Rijk is het finale groene licht gegeven waarmee de nieuwe FunctieRuil app met bijbehorende ondersteunende website beschikbaar is gekomen voor rijksmedewerkers. Deze app is ontwikkeld in samenwerking met UBR Personeel i.o. en heeft als doel bij te dragen aan de mogelijkheden tot mobiliteit binnen de Rijksoverheid.

Gemakkelijker dankzij de app en de website

Binnen verschillende departementen wordt functieruil georganiseerd door middel van events zoals een functieruil-beurs. Met de FunctieRuil app kunnen geïnteresseerde medewerkers nu makkelijker (plaats- en tijdonafhankelijk) komen tot goede matches met mogelijke ruilkandidaten binnen of buiten de eigen organisatie.

Na het aanmaken van een profiel en zoekcriteria biedt de app mogelijke matches aan op basis van bijvoorbeeld functie, schaal of regio. Daarnaast kunnen medewerkers op een laagdrempelige manier toegang krijgen tot eventuele aanvullende dienstverlening.

De app is een handige uitbreiding op de bestaande functieruil instrumenten zoals events, workshops en functieruilbeurzen.

De app is te vinden in de Playstore van Android. Apple-gebruikers kunnen een account aanmaken via de ondersteunende website www.functieruilrijk.nl, waarna de app voor iOS kan worden gedownload.
 

Enkele specificaties

  • rijksbreed beschikbaar;
  • validatie dmv rijks-emailadres;
  • zowel web als app omgeving (Android en Apple);
  • horizontaal, verticaal en interdepartementale matches mogelijk;
  • gebaseerd op Functiegebouw Rijk;
  • AVG proof

Inmiddels zijn er diverse demo’s van de app gegeven tijdens enkele proeverijen en op de relatiedag bij P-Direkt eind mei. Ook in bestuurlijke overleggen, waaronder het 3 SG HRM overleg, is de app gepresenteerd en gedemonstreerd. De reacties zijn positief.

iLab en app-team P-Direkt

De FunctieRuil app is de eerste app, die ontwikkeld is vanuit het iLab (innovation lab) van P-Direkt. Later heeft het app-team van DVS de app afgebouwd.

Het iLab, onderdeel van Relatiebeheer & Ontwikkeling, bedenkt en vertaalt ideeën, wensen en behoeften op efficiënte wijze naar innovatieve concepten en moderne (technische) oplossingen voor de HR-keten.

Volg ons ook op LinkedIn!