Circulaire Tegemoetkoming kosten beeldschermbril Rijk beschikbaar

De Circulaire tegemoetkoming kosten beeldschermbril Rijk is verschenen. In de circulaire staat wanneer u een tegemoetkoming kunt krijgen in de kosten van een beeldschermbril.

De tegemoetkoming in de kosten is maximaal 200 euro inclusief BTW. Deze regeling gaat in per 1 april 2018.

Wat verandert er?
De regels in de nieuwe circulaire gelden voor alle ministeries. De regels die voor de afzonderlijke ministeries golden, vervallen dus per 1 april 2018. De tegemoetkoming in de kosten is maximaal 200 euro, inclusief BTW (montuur, glazen en eventuele kosten van de oogmeting).

Voorwaarden
Uit de oogmeting bij een opticien moet blijken dat u een beeldschermbril nodig heeft. Daarnaast moet u de beeldschermbril ook aanschaffen bij een opticien.

Aanvragen
U vraagt de tegemoetkoming in de kosten van een beeldschermbril en eventueel de kosten van de oogmeting aan via P-Direkt. U moet een bewijsstuk overleggen van deze kosten. Meer informatie hierover vindt u onder Beeldschermbril op Rijksportaal Personeel.

Buitenlandse Zaken en Financiƫn kennen een andere ingangsdatum
Voor het ministerie van Buitenlandse Zaken geldt een andere ingangsdatum, namelijk 1 juli 2018. Het ministerie van Financiƫn gaat op 1 januari 2019 over op de nieuwe regeling. Op dat moment vervallen dus de kaders die tot dan golden voor deze ministeries.

Meer informatie