Transitie naar ODC (overheidsdatacenter) succesvol verlopen

Op maandag 10 juli verleenden Edgar Heijmans (directeur P-Direkt) en Sylvia Bronmans (directeur SSC-ICT) op feestelijke wijze decharge aan het projectteam ‘Transitie P-Direkt naar ODC’. Sinds 12 juni 2017 draaien alle servers van P-Direkt bij het overheidsdatacenter (ODC) van SSC-ICT.

Edgar Heijmans en Sylvia Bronmans tekenen migratie ODC

In een datacenter wordt bedrijfskritische ICT-apparatuur (bijvoorbeeld servers) ondergebracht. De overheid werkt steeds meer digitaal. Het is dus belangrijk dat data op een veilige manier wordt opgeslagen en beheerd.

Het ODC van SSC-ICT is geheel in eigendom van het Rijk. Het datacenter is ingericht volgens de hoogst mogelijke normen en gerealiseerd met de nieuwste technieken. Het voldoet daardoor aan de hoogste eisen voor veiligheid, klimaatbeheersing en energiegebruik.

ICT-traject bleef ruim binnen budget

De transitie naar het ODC was een bijzonder ICT-project. Het project werd niet alleen op tijd opgeleverd zonder ‘ongeplande downtime’, maar is ook ruim binnen het budget gebleven met een hogere kwaliteit dan voorzien (sneller en veiliger).

Nauwe samenwerking

Bij de transitie naar het ODC hebben  P-Direkt, SSC-ICT  en Match (het datacenter waar de servers eerst draaiden) nauw samengewerkt. De voorbereidingen zijn eind 2014 gestart. De migratie werd op 12 juni 2017 succesvol uitgevoerd.

Volg P-Direkt ook op LinkedIn!