Goed geregeld: een IKAP-fiets

Denkt u na over het aanschaffen van een fiets die u ook wilt gebruiken om naar uw werk te gaan? Dan kan deelname aan de IKAP-regeling voor u voordelig zijn.

IKAP staat voor ‘Individuele Keuzen in het Arbeidsvoorwaardenpakket’. De IKAP-regeling omvat bronnen (bijvoorbeeld salaris of een vergoeding voor het afzien van vakantie-uren) en doelen (bijvoorbeeld een fiets of bedrijfsfitness).

IKAP-fiets met Caroline ernaast

Belastingvoordeel

Omdat u over bronnen belasting moet betalen en over doelen niet, levert het aanschaffen van een fiets via de IKAP-regeling een belastingvoordeel op. U kunt hiervoor maximaal 749 euro inzetten van bijvoorbeeld uw salaris. Voorwaarde is wel dat u de fiets op meer dan de helft van uw werkdagen voor woon-werkverkeer gebruikt.

Meer informatie

Lees meer over de IKAP-regeling.

Stel uw vraag aan P-Direkt

Heeft u nog vragen? Neemt u dan gerust contact op met ons contactcenter. We zijn op werkdagen bereikbaar van 08.00 uur tot 22.00 uur op telefoonnummer 088 - 020 08 00 of stuur een e-mail.