Feestelijke opening fototentoonstelling David Pronk

Donderdag 10 maart heeft DG Rijksvastgoedbedrijf Jaap Uijlenbroek de fototentoonstelling van collega David Pronk geopend. David werkt via AutiTalent voor P-Direkt (BZK) en is ook architectuurfotograaf.

Unieke kracht

De foto’s van David laten volgens de heer Uijlenbroek de unieke kracht zien van unieke objecten. Daarnaast toont David met zijn blik op architectuur ook zijn eigen unieke kracht. Hij is autistisch en schaamt zich daar niet voor. Hij gebruikt zijn fotografie om zijn blik aan de wereld te laten zien. Dat is mooi.

In deze tijd zijn wij vooral op zoek naar kracht om te excelleren. De DG refereert aan de trainingsmethodiek die het dameshockeyteam volgde, toen het wereldkampioen werd. In tegenstelling tot wat gebruikelijk is, was voorafgaande aan de overwinning getraind op waar iemand al goed in was, om dáárin te excelleren. En juist daardoor excelleerde het hele team en bereikte het de top.

De heer Uijlenbroek opent de tentoonstelling door alle gasten, en met name David, uit te nodigen goed te (blijven) kijken en te trainen wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Want zo bereik je de top.

Verborgen talenten

Tijdens het zomerfeest van P-Direkt in 2015 kwamen Edgar Heijmans  (directeur P-Direkt) en David met elkaar in gesprek over verborgen talenten. Het verborgen talent van David is zijn fotografie. Voor Edgar was dit een mooie aanleiding om via deze tentoonstelling zijn medewerkers uit te dagen hun verborgen talenten te laten zien. De filosofie van Edgar: ‘zet mensen in hun kracht, door ze datgene te laten doen waar ze zich het best in thuis voelen’.  Medewerkers stimuleren om hun verborgen talenten te laten zien is daarbij van groot belang. En medewerkers die elkaar langs verborgen talenten leren kennen, kunnen elkaar ook anders en beter vinden in het dagelijks werk.

De foto’s van David hangen tot en met woensdag 13 april 2016 achter de toegangsdeuren van P-Direkt, Den Haag (Schenkkade 100) en kunnen worden bezichtigd door gasten en medewerkers van P-Direkt. Tussen 18 april en 22 mei 2016 hangen de foto’s op de werkplek van David bij P-Direkt in Zwolle (Hanzeplein 1).

Er wordt nu gezocht naar een locatie waar de foto’s van David openbaar toegankelijk zijn.