P-Direkt in Beweging tijdens de CPC-loop!

P-Direkt is ambitieus! In ons jaarplan voor 2015 staat dat we verder bouwen op wat we in 2014 hebben gerealiseerd. Dit kan alleen door samen te werken. Samenwerken binnen P-Direkt, maar ook samen met onze OBR-collega’s en onze klanten. Samenwerken gaat over verbinden en bijdragen aan een gezamenlijk resultaat. Samen een doel bereiken. Dit kan alleen met betrokken medewerkers. Dat P-Direkt deze medewerkers heeft is eens te meer gebleken tijdens de City Pier City-loop (CPC) in Den Haag op 8 maart 2015.

P-Direkt in Beweging is gezond en verbindt

Alweer een paar jaar geleden richtte een groepje enthousiaste medewerkers ‘P-Direkt in Beweging’ op. Het belangrijkste doel van ‘P-Direkt in beweging’ is medewerkers te enthousiasmeren om in beweging te komen en te sporten.

Samen sporten werkt als een olievlek

De CPC in Den Haag is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij P-Direkt in Beweging in actie is. In eerste instantie een handjevol enthousiaste sporters die op de diverse niveaus acteerden. In 2015 een groep van maar liefst 53 collega’s. Naast de P-Direkters bestaat het businessteam ook uit collega’s van BZK, DGOBR en UBR. Zelfs Minister Stef Blok, fervent hardloper, liep dit jaar mee in ons businessteam. Mensen die elkaar dus niet dagelijks op de werkvloer tegenkomen liepen samen de CPC. Het levende bewijs dat samen sporten verbindt en werkt als een olievlek.

Sfeerimpressie P-Direkt tijdens de CPC-loop

Om te laten zien hoe samen sporten verbroedert en verbindt kun je hieronder de film bekijken met een sfeerimpressie van de 41e CPC-loop.

Sfeerimpressie CPC-loop P-Direkt

(Beeldtitel: 'CPC-loop 2015, P-Direkt in beweging' met daarrond de woorden 'sfeerimpressie', 'verbinden' en 'sport'. Een team met oranje shirts poseert voor een foto. Een man lost een startschot en een grote groep mensen begint te rennen.)

DRUKKE MUZIEK

(Twee vrouwen met hetzelfde oranje shirtje aan steken hun armen in de lucht)

COR VAN DER KROGT: Sport en bewegen verbindt en het versterkt het teamwork.

En dat is ook voor ons altijd een belangrijke reden geweest om 'P-Direkt in beweging', om dat in onze organisatie een plek te geven.

SYLVIA BRONMANS: Ik vind het fantastisch dat ruim zestig mensen trainen en lopen met elkaar en plezier hebben, zeg maar. Dat is echt super.

VROUWENSTEM: Maar waarom doe je mee?

SHIRLEY VAN ARDENNE: Het was een uitdaging en ook een extra drive om toch te beginnen met rennen, of te beginnen met bewegen.

MAUD KORTENBACH: Normaal ben ik helemaal geen fan van hardlopen maar, ja, je doet het met elkaar en dan is het leuk om met elkaar mee te doen.

VROUWENSTEM: Waarom loopt u mee met het team van P-Direkt?

MINISTER BLOK: Ik vind het heel leuk dat er een club mensen is die dit jaar weer zegt: We gaan met z'n allen sporten.

(Aldus minister Blok. Aan de kant van een weg staan een man en een vrouw te kijken naar de mensen die meedoen aan de loop. Een deelnemer met een oranje shirt aan rent een andere loper voorbij.)

STEVIGE MUZIEK

VAN DER KROGT: Toen we begonnen met de opbouw van P-Direkt was er nog niemand en er werken inmiddels vijfhonderd mensen bij P-Direkt.

En dan is het belangrijk dat je netwerken in je organisatie hebt van mensen die elkaar vinden. En sport is zo'n verbinding in een organisatie.

Je vraagt aan elkaar van: En heb je getraind?

Je controleert elkaar een beetje.

VAN ARDENNE: Het zijn mensen uit allerlei teams dus je komt wat meer bij elkaar, je zoekt elkaar wat meer op.

Ja, dan leef je toch naar dit moment toe.

(Aldus Shirley van Ardenne. Vanuit een tram kijkt een vrouw naar de mensen die aan de overkant rennen. Een vrouw:)

DE STEVIGE MUZIEK SPEELT VERDER

VROUWENSTEM: Wat betekent zo'n evenement voor je team?

ANDRÉ ROELOFS: Een stukje saamhorigheid een stukje sportief met elkaar omgaan, collegialiteit, samenwerken, leuk.

Dit was de derde keer. De eerste keer waren we, dacht ik, met een man of tien en nu waren we al met een man of zestig een geweldige groei zou je kunnen zeggen en heel mooi ook voor P-Direkt.

DIEDERIK PADT: Wat je echt hier ziet, dat iedereen echt heel graag elkaar ziet.

Mensen komen toch op een zondag hiernaartoe om met elkaar te gaan sporten en te genieten.

VAN DER KROGT: De kern van de CPC is Haags en als je een halve loopt of de tien kilometer loopt en je komt van het keerpunt terug, dan loop je naar de Haagse torens toe.

Dat maakt het speciaal.

DE DRUKKE MUZIEK SPEELT VERDER

(De deelnemers rennen langs het strand. Aan een strakke, blauwe hemel schijnt de zon. Een grote groep mensen rent naar de finish. Shirley van Ardenne omhelst een vrouw die ook een oranje shirt draagt.)

VROUWENSTEM: Hoe ging het?

VAN ARDENNE: Dankzij Monique heb ik het gehaald.

Goed gedaan, meid.

Zwaar, maar de mensen zwepen je helemaal op, dat is echt leuk.

(Ze knikt.)

Ja.

(Minister Blok, ook met een oranje shirt aan, komt aanlopen.)

DE DRUKKE MUZIEK SPEELT VERDER

VROUWENSTEM: Hoe was het?

MINISTER BLOK: Nou, ver.

Ja, toch wel, ja.

-Viel het tegen?

Eh...

(Hij denkt na.)

Het is toch altijd wel tanden op elkaar het laatste stuk, ja.

Maar wel de moeite waard.

(Op de achterkant van een oranje jas staat in grote letters de tekst: P-Direkt in beweging.)

DE DRUKKE MUZIEK SPEELT NOG EVEN VERDER EN EBT DAN WEG