Doorwerken na AOW-leeftijd

Het is mogelijk om na het bereiken van de AOW-leeftijd door te werken tot u 70 jaar wordt. Ook na uw 70e kunt u - onder voorwaarden - doorwerken.

Als u de AOW-leeftijd bereikt, wordt u niet automatisch ontslagen. Uw dienstverband stopt bij het bereiken van de leeftijd van 70 jaar, tenzij u uw werkgever vraagt om te mogen doorwerken. Wilt u stoppen met werken als u de AOW-leeftijd bereikt? Dan dient u (na overleg met uw manager) een ontslagverzoek in.

Gevolgen doorwerken

Werkt u (deels) door na het bereiken van de AOW-leeftijd? Dan heeft dit gevolgen voor uw inkomen en uw arbeidsvoorwaarden. Zo bent u niet meer verzekerd tegen werkloosheid en arbeidsongeschiktheid.

De AOW-leeftijd wordt geleidelijk verhoogd. Meer informatie hierover vindt u op Rijksoverheid.nl.

Tijdig aanvragen

Wilt u na uw 70e blijven werken? Vraag dit dan uiterlijk 3 maanden voor uw 70e jaar aan bij uw manager. Uw ontslag kan dan elke keer voor de duur van ten hoogste een jaar worden uitgesteld.

Bereiken AOW-leeftijd

Als u de AOW-leeftijd bereikt, wordt u niet automatisch ontslagen. Uw dienstverband stopt bij het bereiken van de leeftijd van 70 jaar, tenzij u uw werkgever vraagt om te mogen doorwerken.

Stoppen bij bereiken AOW-leeftijd
Wilt u stoppen met werken als u de AOW-leeftijd bereikt? Dan dient u (na overleg met uw manager) een ontslagverzoek in via het P-Direktportaal > Werk > Ontslag.

Wet- en regelgeving

Algemene nabestaandenwet
Algemene ouderdomswet
ARAR Artikel 36a
ARAR Artikel 98
Ziektewet Artikel 76a