Mobiliteitskaart Rijksoverheid

De ‘Mobiliteitskaart Rijksoverheid’ is een OV-chipkaart voor zakelijk gebruik door medewerkers van het Rijk. U kunt de mobiliteitskaart gebruiken voor uw woon-werkverkeer en binnenlandse dienstreizen. Het is niet toegestaan om privé te reizen met uw mobiliteitskaart.

Uw mobiliteitskaart is geldig voor de trein, tram, bus (inclusief Interliner en Q-liner), metro, het vervoer over water waar de OV-chipkaart geldig is en de OV-fiets (alleen bij dienstreizen). Bij sommige organisaties kunt u gebruikmaken van extra faciliteiten, zoals vervoer per taxi. Vraag uw werkgever hiernaar.

Reizen met de mobiliteitskaart

De mobiliteitskaart werkt net als een gewone OV-chipkaart. U checkt in op uw vertrekpunt en checkt uit op het eindpunt van uw reis.

Let op! U moet per vervoersbedrijf in- en uitchecken, dus bijvoorbeeld ook bij een overstap van de bus naar de trein. Ook zijn er beperkte mogelijkheden om 1e klas te reizen.

Shuttel

Shuttel verzorgt de dienstverlening voor de mobiliteitskaart.

Het contactcenter van Shuttel  is op werkdagen van 08.00 - 20.00 uur te bereiken via telefoonnummer 088 934 34 60.

Op de website van Shuttel vindt u een overzicht met veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact op Shuttel.

Meer informatie over het aanvragen en het gebruik van de mobiliteitskaart vindt u op Rijksportaal Personeel.

Wet- en regelgeving

Artikel 5 AVG